Felezd meg a munkaidőd, duplázd meg a bevételed!

Hogyan mentettem meg a feleségem vállalkozását egy fullfilment szolgáltatóval!

Összefoglalás

  • A futárszolgálattal való kapcsolattartás nagy teher, ha maga értékesíted termékeidet.
  • A fullfilment szolgáltatások leveszik rólad a raktározás, kiszállítás terhét. 
  • A bevezetés nem drága és nem nehézkes. 
  • A harmatakos.hu/podcast oldalon való regisztráció után találsz egy segédletet a Fullfilment szolgáltatók kiválasztásához.

2018 augusztusában egy meleg vasárnapi reggel a feleségem felült az ágyban. Megdöbbentem, hisz végre egy olyan nap lett volna, ahol nyugodtan pihenhetünk, egészen akár 9 óráig lustálkodhatunk, hisz nyári szünet van, gyerekek nem voltak nálunk, ő meg mégis 5 óra 50-kor felült és rám nézett.

„Ákos, ezt be kell fejeznünk, azonnal abba kell hagynunk.”

Kicsit félve kérdeztem, hogy pontosan mire gondol, bíztam, hogy nem a házasságunkról beszélgetünk, de szerencsére megnyugtatott. Nem, egyszerűen a könyvek értékesítését be kell fejeznünk. Márta, a feleségem coach és több könyve van, amellyel a családok működését, a gyerekek nevelését támogatja. Szerencsére a játszani jó könyve egy nagyon-nagyon közkedvelt könyv. Nagyon sokan vásárolják meg, és nagyon sok embernek segített ezzel Márti. Ezeket a könyveket saját magunk adjuk ki és saját magunk értékesítjük.

„Igen, be kell fejeznünk – mondta Márti. Itt van a nyár, én, aki arról papolok folyamatosan, hogy legyünk a gyerekekkel, és hogy játszunk velük, egyszerűen nem tudok velük eleget foglalkozni. Folyamatosan azt kell néznem, hogy mikor érkeznek meg ezek a könyvek, ki kell nyomtatnom, hogy kinek kell kiküldeni, össze kell csomagolni, és így a nyári szünetben egyszerűen én nem akarok ennyit foglalkozni a könyvek értékesítésével. Zárjuk be ezt az egészet, aztán szeptemberben, amikor elindul az iskola, akkor majd újrakezdjük.”

Mondtam neki, hogy Márti nyugi, végül is cégautomatizálási szakértő vagyok, biztos, hogy ki fogunk valamit találni. Leültem, és végiggondoltam, hogy milyen lehetőségeink vannak.
Szerencsére a SalesAutopilottal értékesítünk, és ennek van egy olyan funkciója, hogy a fullfilmet szolgáltatóval, pontosabban a webshippí fullfilment szolgáltatóval össze lehetett kötni. Gyorsan megnéztem a szerződési feltételeket, online meg is tudtuk kötni a szerződést, és mondtam Mártinak, hogy „nyugodjon meg, megvan a megoldás.”

Másnap reggel bementünk a dolgozószobába és az összes könyvet szépen bepakoltuk a kocsiba. Itt már láttam, hogy a kedves feleségem szeme már csillog. Végre felszabadult egy csomó hely a szobában. Szerintem már fejben egyből végig is gondolta, hogy ide milyen bútort, vagy milyen díszt fog tenni. Bepakoltunk a kocsiba, és elindultunk Dunakeszire. Megérkeztünk Dunakeszire, és átadtuk a Raklapnyi könyvet. Ezek után hazamentünk, és létrehoztuk az integrációt, és figyeltük azt, hogy mikor történik meg az első vásárlás. Másnap reggel 8-kor megkaptam az SMS-t, hogy történt egy vásárlás.

Gyorsan megnéztem, beléptem a SalesAutopilotba, láttam, hogy a vásárlás megtörtént, a bankkártyás fizetés megtörtént, a számla kiállításra került. Kértem a Mártit, hogy jöjjön oda, és üljön le mellém, nézzük meg, hogy a webshippy hogyan teljesít. Beléptünk a webshipy rendszerébe, láttuk, hogy a megrendelés adatai átmentek az ő rendszerükbe, és láttuk azt is, hogy a státusz csomagolhatóra váltott. Ezek után körülbelül egy óra múlva megváltozott a státusz folyamatban. Ekkor tudtuk, hogy ők már csomagolják a könyveket, és már minden jó úton van. Ekkor a Márti már megnyugodott végig. Lepergett a szeme előtt az a sok-sok szenvedés, amikor a könyveket neki magának kellett csomagolnia. Amikor ki kellett nyomtatni a számlát, amikor ki kellett nyomtatni a címkét. És tudta, hogy innentől kezdve ezzel már neki nem kell foglalkoznia. Talán én még boldogabb voltam. Nagyon örültem, hogy segítettem a feleségemnek ezt a hatalmas nyűgöt letenni, és tudtam, hogy őbelőle most a kreativitás újra elő fog törni, és jobbnál jobb könyveket, jobbnál jobb oktatási anyagokat fog készíteni. De ennek a történetnek van egy nagyon érdekes következménye is, amire mi sem számítottunk először. Azzal, hogy ez a negatív nyűg, ez a negatív energia a feleségemről leszakadt, még az értékesítési eredményeink is jobbak lettek. Volt olyan hét, amikor egy hét alatt több mint húsz könyvet értékesítettünk, ami a duplája, mint az előző rendeléseknek.

Hogyha úgy gondolod, hogy te is szeretnéd a kiszállításnak a nyűgét levenni magadról. Hogyha nem akarsz futárokkal foglalkozni, hanem ezekkel a fullfilmen szolgáltatókkal szeretnéd megoldani a kiszállítást, akkor kérlek a harmatakos.hu/podcast oldalon regisztrálj, és ott megtalálod az ehhez tartozó podcast támogató anyagot, amely a fullfilmet szolgáltatók kihasználásáról szól.

Facebook
LinkedIn