Felezd meg a munkaidőd, duplázd meg a bevételed!

Hogyan kérjük be a feliratkozók nevét a jobb konverzió érdekében?

FONTOS VÁLTOZÁS 2020. július 1-től!!!!

Fontosság: Fontos
Szint: Kezdő
Téma: Feliratkozók nevének bekérése
Olvasási idő: 3 perc

Marketinges alapszabály, hogy az űrlapon törekedni kell a minél kevesebb adat bekérésére, mert minden egyes új mező csökkenti a konverziót.

Az Unbounce egyik kutatása során kiderült, hogy az oldal látogatók 37% -a elhagyta az űrlapot, amely telefonszámot kért. Amikor a telefon mezőt kitöltését választhatóvá változtatták, a konverziós arány 42,6% -ról 80% -ra nőt, azaz szinte megduplázódott. Természetesen sok mindentől függ a pontos arány, de az biztos, hogy a mezők számának növelése csökkenti a konverziót.

A számlázási név szerepeltetése az űrlapokon eddig is okozott egy kis fejtörést. Hogyan érdemes kezelni a Vezetéknév + Keresztnév + Számlázási név kombót a SalesAutopilotban?

A helyzetre most rájön még egy szabály, miszerint 2020. július 1-től minden számlán szerepeltetni kell az adóalany belföldi adószámának első nyolc számjegyét.

Hogyan kezeljük ezt a helyzetet a minél jobb konverzió érdekében?

A teljes név használatát felejtsük el. Nem ad semmi extra előnyt és ha ezt kértük be, akkor nincs lehetőségünk külön csak a keresztnevet felhasználni, például megszólításban, névnapi üdvözletben.

A vezetéknév és keresztnév külön bekérése jobb megoldás. Itt arra figyelj, hogy az extra Vezetéknév bekérés konverzió csökkentő hatású, illetve ilyenkor érkeznek a Kovács Istvánné válaszok, aminek a hatása, hogy a levél megszólítása “Kedves Istvánné!” lesz, ami nem szerencsés. Fontold meg, hogy biztosan szükséged van-e a vezetéknévre.

Megrendeléskor más a helyzet, ott nem elég csak a keresztnevet bekérni. Nézzük itt milyen lehetőségek vannak.

Bekérheted a Vezetéknevet és a Keresztnevet, és beállíthatsz egy jelölő négyzetet, miszerint céges számlát kérek / más névre kérem a számlát.
Feltételes megjelenítéssel pedig a Számlázási név mezőt és az Adószám mezőt is megjelenítheted.

SalesAutopilot Tudásbázis bejegyzés

A hivatalos SAPI Tudásbázis is hasonló megoldást mutat be.

https://support.salesautopilot.com/hc/hu/articles/360012503940-Vevő-céges-adószámának-bekérése-űrlapon

A lényeg:

2020. július 1-től minden belföldi ügyletre és belföldön nyilvántartásba vett adóalany részére kibocsátott számláról adatot kell szolgáltatni a NAV részére. Ezért minden, adatszolgáltatási kötelezettségben érintett számlán szerepeltetni kell a partner adóalany belföldi adószámát.

Feliratkozók nevének bekérése
Facebook
LinkedIn
X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!