Felezd meg a munkaidőd, duplázd meg a bevételed!

Hogyan mentettem meg a feleségem vállalkozását egy fulfillment szolgáltatóval?

Összefoglalás

  • A futárszolgálattal való kapcsolattartás nagy teher, ha magad értékesíted termékeidet.
  • A fullfilment szolgáltatások leveszik rólad a raktározás, kiszállítás terhét. 
  • A bevezetés nem drága és nem nehézkes. 
  • A harmatakos.hu/podcast oldalon való regisztráció után találsz egy segédletet a Fulfillment szolgáltatók kiválasztásához.

2018 augusztusában egy meleg vasárnapi reggel a feleségem felült az ágyban. Megdöbbentem, hisz végre egy olyan nap lett volna, ahol nyugodtan pihenhetünk, egészen akár 9 óráig lustálkodhatunk, hisz nyári szünet van, gyerekek nem voltak nálunk, ő meg mégis 5 óra 50-kor felült és rám nézett.

„Ákos, ezt be kell fejeznünk, azonnal abba kell hagynunk.”

Kicsit félve kérdeztem, hogy pontosan mire gondol, bíztam benne, hogy nem a házasságunkról beszélgetünk, de szerencsére megnyugtatott. Nem, egyszerűen a könyvek értékesítését be kell fejeznünk. Márta, a feleségem coach és több könyve van, amellyel a családok működését, a gyerekek nevelését támogatja. Szerencsére a játszani jó könyve egy nagyon közkedvelt könyv. Nagyon sokan vásárolják meg, és nagyon sok embernek segített ezzel Márti. Ezeket a könyveket saját magunk adjuk ki és saját magunk értékesítjük.

„Igen, be kell fejeznünk – mondta Márti. Itt van a nyár, én, aki arról papolok folyamatosan, hogy legyünk a gyerekekkel, és hogy játszunk velük, egyszerűen nem tudok velük eleget foglalkozni. Folyamatosan azt kell néznem, hogy mikor érkeznek meg ezek a könyvek, hogy ki kell nyomtatnom, hogy kinek kell kiküldeni, hogy össze kell csomagolni. A nyári szünetben egyszerűen nem akarok ennyit foglalkozni a könyvek értékesítésével. Zárjuk be ezt az egészet, aztán szeptemberben, amikor elindul az iskola, akkor majd újrakezdjük.”

Mondtam neki, hogy Márti nyugi, végül is cégautomatizálási szakértő vagyok. Biztos, hogy ki fogunk  találni valamit. Leültem, és végiggondoltam, hogy milyen lehetőségeink vannak.
Szerencsére a SalesAutopilottal értékesítünk, és ennek van egy olyan funkciója, hogy a fullfilment szolgáltatóval, pontosabban a Webshippy fullfilment szolgáltatóval össze lehetett kötni. Gyorsan megnéztem a szerződési feltételeket, online meg is tudtuk kötni a szerződést. Mondtam Mártinak, hogy „nyugodjon meg, megvan a megoldás.”

Másnap reggel bementünk a dolgozószobába és az összes könyvet szépen bepakoltuk a kocsiba. Itt már láttam, hogy a kedves feleségem szeme már csillog. Végre felszabadult egy csomó hely a szobában. Szerintem már fejben egyből végig is gondolta, hogy ide milyen bútort, vagy milyen díszt fog tenni. Bepakoltunk a kocsiba, és elindultunk Dunakeszire. Megérkeztünk és átadtuk a raklapnyi könyvet. Ezek után hazamentünk, és létrehoztuk az integrációt, és figyeltük azt, hogy mikor történik meg az első vásárlás. Másnap reggel 8-kor megkaptam az SMS-t, hogy történt egy vásárlás.

Gyorsan megnéztem, beléptem a SalesAutopilot-ba és láttam, hogy a vásárlás megtörtént, a bankkártyás fizetés megtörtént, a számla kiállításra került. Kértem a Mártit, hogy jöjjön oda és üljön le mellém, nézzük meg, hogy a Webshippy hogyan teljesít. Beléptünk a Webshippy rendszerébe, láttuk, hogy a megrendelés adatai átmentek az ő rendszerükbe és láttuk azt is, hogy a státusz csomagolhatóra váltott. Ezek után körülbelül egy óra múlva megváltozott a státusz: folyamatban. Ekkor tudtuk, hogy ők már csomagolják a könyveket és már minden jó úton van. Ekkor, Márti már megnyugodott végleg. Lepergett a szeme előtt az a sok-sok szenvedés, amikor a könyveket neki magának kellett csomagolnia. Amikor ki kellett nyomtatni a számlát, amikor ki kellett nyomtatni a címkét. Tudta, hogy innentől kezdve ezzel már neki nem kell foglalkoznia. Talán én még boldogabb voltam. Nagyon örültem, hogy segítettem a feleségemnek ezt a hatalmas nyűgöt letenni, és tudtam, hogy belőle most a kreativitás újra elő fog törni, és jobbnál jobb könyveket, jobbnál jobb oktatási anyagokat fog készíteni. De ennek a történetnek van egy nagyon érdekes következménye is, amire mi sem számítottunk először. Azzal, hogy ez a negatív nyűg, ez a negatív energia a feleségemről leszakadt, még az értékesítési eredményeink is jobbak lettek. Volt olyan hét, amikor egy hét alatt több mint húsz könyvet értékesítettünk, ami a duplája annak, mint az előző rendelések.

Hogyha úgy gondolod, hogy te is szeretnéd a kiszállításnak a nyűgét levenni magadról. Hogyha nem akarsz futárokkal foglalkozni, hanem ezekkel a fullfilment szolgáltatókkal szeretnéd megoldani a kiszállítást, akkor kérlek a harmatakos.hu/podcast oldalon regisztrálj, és ott megtalálod az ehhez tartozó podcast támogató anyagot, amely a fullfilmet szolgáltatók használatáról szól.

Facebook
LinkedIn
X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!